top of page

Informasjon til foreldre

Judo er en kampidrett som blir utøvet etter vell gjennomtenkte, faste regler.            

I judo-treningen kan barna lette på aggresjoner uten å skade noen.

 

 

Leger og pedagoger ser spesiell verdi i judo-trening for barn:

Barna får en variert kropslig ferdighet. De blir mer behendig, raskere, sterkere,           mer fleksibel og utholden. I gruppen lærer barna positiv sosial samvær.                       Det blir ikke slåssing, det er viktig å respektere hverandre.

 

Elevene får oppleve suksess men med det samme lærer de om des grenser og å takle tap. Men også gjennom tap mot for eksempel mer erfaren judo-utøvere kan elevene lære og forbedre seg. "Små mestere" faller ikke fra himmelen!

 

Judo er bra for alle, store og små, tykke og tynne, svake og sterke gutter og selfølgelig også jenter! 

 

Barn som er mental og/eller fysisk utviklingshemmet er også velkommen til å delta på trening. Sjekk med legen og treneren om barnet passer treningen først. 

 

 

Hva trenger jeg ?

 

For å prøve deg på judo ha på deg joggebukse og et t-skjorte med lange ermer.           Til prøvetrening kan du låne judodrakt hos oss.

 

Man trener barbeint og har på seg judodrakt som består av en bukse, en jakke og et belte. Har du bestemt deg for at judo er gøy og at du vil fortsette, kan du kjøpe engen drakt hos oss.

 

For å ikke skade deg selv og de andre deltakerne, må neglene på fingrer og tær være kortklipte. Alt løst som smykker, klokker, hårspenner og liknende må tas av før trening, langt hår må bindes sammen med mykt strikk.

 

Ta med tøffler for veien fra garderoben til matten og møt på matten med ren kropp og rene føtter.

 

Møt opp i god tid og husk å ha med drikke! 

Velkommen til trening og moro sammen med oss!

 

For at alle deltakerne skal ha forsikkring under treningen må de være medlemmer av Sola judoklubb.

 

bottom of page